dimecres, 29 de gener del 2014

27 GENER DE 2014.
VISITA DELS XIQUETS I XIQUETES DE L'ALQUERIA D'ASNAR A PLANES.

Dilluns 27 ens van visitar els i les alumnes de 1r a 3r de l'aulari "Ràfol Blanc" de l'Alqueria. Van arribar amb els cotxes dels pares i la mestra de la classe, Mila.
La classe d'Angry Birds va actuar de guia en la visita que durant tot el matí van fer al voltant dels  carrers i monuments de Planes.
Planes és un poble amb història. Dins dels carrers de Planes podem vore les petjades que han anat deixant durant centenars d'anys tots els habitants que han treballat i descansat a les seues cases.
A continuació anirem veient els llocs que vam visitar i alguna explicació sobre cada fotografía.
La visita a Planes va començar per l'escola on ens van conèixer. Al principi els companys i companyes de L'Alqueria tenien un poc de vergonya i no es llevaven ni la jaqueta ni la motxilla.


 

Quan vam baixar de l'escola per les escales de la piscina el primer que veiem és el passeig de la Ciutat d'Elx on podem observar una panorámica de tot el poble del costat Sud.
És un lloc molt bonic perquè veiem la forma en la que està construit el poble. Es va construir des del Castell, que està en el més alt, fins arribar al que ara és la carretera. Està com els bancals, construit sobre marges. Ací vam vore els edificis més vells i més nous de Planes.


Arribem a la porta de l'Ajuntament on es troba la "llotja". La llotja era una entrada al poble que estava emmurellat. Abans hi havia una porta que es tancava per les nits.

Sala de Consells de l'Ajuntament de Planes.
Ens vam seure a les cadires de l'Alcalde i els Regidors. Hi ha tres banderes, la d'Espanya, la de la Coumnitat i la de Planes.
També están les fotos dels Reis d'Espanya: Juan Carlos I i Sofia.
 
 
Des del balcó de l'Ajuntament observem el funcionament d'un rellotge de sol i les vistes del poble.

 Ací ja comencem a veure carrers de Planes en dirección a l'església i l'entrada del Castell.


ENTRADA AL CASTELL DE PLANES.
El Castell de Planes va ser visitat pel rei Jaume I quan volia que tots els territoris al Sud de València començaren a fer-se cristians. Ell va estar per ací lluitant contra l'últim rei moro Al-Azraq. Això fa ara uns 750 anys.
Quan el rei Jaume va entregar Planes als cristians, els moros que es van quedar a viure ho van fer al barri del Ravalet.

 
 
CARRERS DE PLANES.
LA DEVESA.



TORRE RECONSTRUIDA DEL CASTELL DE PLANES I TOTES I TOTS TANCATS A LA PRESÓ.

MURALLES DEL CASTELL AL COSTAT NORD.




ENTRADA SECRETA AL CASTELL.


 
ARRIBEM AL FINAL DEL TRAJECTE.
ESTEM A LA FONT NOVA I EL LLAVADOR.
ACÍ ARRIBA L'AIGUA MITJANÇANT L'AQÜEDUCTE QUE CONDUEIX L'AIGUA DES DEL SEU MANANTIAL.



L'EXCURSIÓ PER PLANES, AL LLARG DE TOT EL MATÍ, ENS HA DONAT MOLTA SED.
DES D'ACÍ JA ENS VAN DIRIGIR A L'ESCOLA
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada